Beauty

Verantwoord zonnen met de Australian Gold Botanical-lijn

Ga jij binnenkort op vakantie of wil je alvast zonnebrand inslaan voor de zomer? Dan heb ik prachtige zonneproducten gevonden op basis van minerale SPF’s, namelijk de Botanica-lijn van Australian Gold. De collectie biedt vijf natuurlijke zonneproducten waarmee je verantwoord en mooi kunt bruinen. Laat de zomer maar komen!

Met natuurlijke minerale SPF’s

De nieuwe Australian Gold Botanica-lijn bestaat uit zonnesprays, zonnelotions en een gezichtslotion. Met uitsluitend minerale SPF’s beschermen deze producten je huid op een natuurlijke wijze tegen zowel UVA- als UVB-straling. Alle formules zijn voorzien van rijk verzorgende, botanische ingrediënten zoals Kakadu Plum (een heel rijke bron van vitamine C), Australische Eucalyptus, Rode algen- extracten en vitamine E.

Australian Gold Botanical Continuous Sprays SPF 15 en SPF 30

De Australian Gold SPF 15 en SPF 30 Botanical Continuous Sprays zijn handige 360° non-aerosol zonnebeschermende sprays (oftewel deze sprays geven een kortstondige spray, ook al houd je de knop langer ingedrukt). De formules bevatten minerale UVA- en UVB zonnefilters op basis van zink en titaniumdioxide. Het toegevoegde Kakadu Plum-extract beschermt de huid tegen schadelijke externe invloeden. Australische Eucalyptus kalmeert de huid, heeft een verfrissende werking en geeft een extra zuurstof boost. Rode algenextracten en vitamine E voeden en verzorgen de huid optimaal.

Australian Gold Botanical Lotions SPF 15 en SPF 30

Heb je liever een lotion in plaats van een spray? Dan zijn er de Australian Gold Botanical Lotions met SPF 15 en SPF 30. Deze niet-vette, snel absorberende lotions beschermen de huid op een verantwoorde, natuurlijke wijze tegen UVA- en UVB straling op basis van minerale zonnefilters. Ook aan deze samenstellingen werden intensief verzorgende ingrediënten zoals Kakadu Plum, Australische Eucalyptus, Rode algenextracten en vitamine E toegevoegd, die een vroegtijdige huidveroudering als gevolg van UV-straling helpen voorkomen en die huid intensief verzorgen.

Australian Gold Botanical SPF 50 Tinted Face Lotion

Australian Gold  SPF 50 Tinted Face Lotion is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Deze olievrije en antioxidantrijke formule beschermt je gezicht op een natuurlijke wijze tegen UVA- en UVB-straling op basis van minerale SPF’s met een factor 50. De getinte samenstelling werkt ook als een primer die – bij dagelijks gebruik- langzaam een mooie bruine teint opbouwt (zelfs zonder zon!) en helpt om fijne lijntjes en rimpeltjes te minimaliseren. De speciale textuur op basis van microsferen zorgt ervoor dat deze lotion snel droogt en niet vet of plakkerig aanvoelt. Het toegevoegde Kakadu Plum-extract beschermt de huid tegen schadelijke externe invloeden. Eucalyptus (van originele Australische theebladeren) kalmeert de huid, heeft een verfrissende werking en geeft een extra zuurstof boost. Rode al- genextracten en vitamine E voeden en verzorgen de huid.

Textuur

Hoewel het nog geen zomer is in ons kikkerlandje, heb ik de producten wel even getest. Zowel de sprays als de lotions plakken niet, zijn niet vet en trekken gemakkelijk in. De Tinted Face Lotion is erg fijn en geeft niet veel kleur af, je krijgt gewoon een mooie glans op je gezicht; de Face Lotion trekt snel in en laat je huid totaal niet glimmen. Wat ik zelf erg fijn vind omdat mijn huid best snel glimt en al helemaal in het zonnetje. Hoewel ik niet met de producten ben gaan zwemmen, wil ik erbij vermelden dat de sprays en lotions van Australian Gold zweet- en waterbestendig zijn.

Alle Australian Gold® Botanical Outdoor zonneproducten zijn:

  • botanisch van oorsprong
  • vrij van SLS, parabenen, oxybenzone, nano-deeltjes, alcohol, minerale oliën, parfum, kleurstoffen, ftalaten, petrolatum, BPA en PABA
  • hypoallergeen
  • dermatologisch- en kindvriendelijk getest
  • niet getest op dieren

*Rif-vriendelijk betekent dat de ingrediënten in de Australian Gold® Botanical Lotions geen negatieve, afbrekende invloed hebben op het koraal in de zeeën.

Prijs & verkrijgbaarheid

  • Australian Gold Botanical SPF 50 Tinted Face Lotion € 19,95/tube 88 ml
  • Australian Gold Botanical Continuous Spray SPF 15 € 19,95/spray 177 ml
  • Australian Gold Botanical Continuous Spray SPF 30 € 19,95/ spray 177 ml
  • Australian Gold Botanical Lotion SPF 15 € 19,95/tube 147 ml
  • Australian Gold Botanical Lotion SPF 30 € 19,95/tube 147 ml

De Botanical producten zijn verkrijgbaar bij diverse drogisterijen en via de website www.australiangoldshop.nl.

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

24 gedachten over “Verantwoord zonnen met de Australian Gold Botanical-lijn”

  1. Opmerkelijk dat deze gold botanical je zelfs bruin laat kleuren zonder de zon. Lekker met de eucalyptus geur en gelukkig niet getest op dieren.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik heb in maart al mijn zonnebrand al in geslagen, net als aftersun. In totaal 6 verpakkingen, 3 keer de zonnebrand en drie keer de aftersun. Dus mocht het weer zo’n zomer worden als vorig jaar, heb ik genoeg! Maar dat zijn saaie witte verpakkingen. Maar deze zien er erg gezellig uit!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie