Lifestyle

Zomerse fit tips zonder je ijsje te laten!

Niemand heeft natuurlijk zin om in de zomer vroeg op te staan om in de hitte hard te lopen of baantjes te trekken in het koude zwembad. Toch wil iedereen zich comfortabel voelen in een bikini maar tegelijkertijd ook kunnen genieten van een hapje en drankje in de zon. Personal trainer én eigenaar van Slim Living, Bas van Beest, geeft jou vijf toegankelijke tips om de zomer fit maar happy door te komen.

Als ik dan een ijsje wil, welke is dan het minst slecht?
Niets zo lekker als even afkoelen met een heerlijk fris ijsje, het hoort ten slotte bij de zomer! Maar als je dan toch een beetje op die calorieën en suikers wilt letten, wat is dan wijsheid? Ten eerste is een waterijsje veel beter dan soft-, sorbet- en roomijs. De calorieën lopen op naar de 120 per bolletje en dat hoorntje is dan nog niet meegerekend. Kies dus voor een waterijsje, onze tip: een raketje! Voor die 46 kcal zou ik hem zeker niet laten verpieteren in de vriezer.

Beloon jezelf!
Ben je op vakantie om 8.00 opgestaan om baantjes te trekken in het nét iets te koude zwembad? Super goed, het is belangrijk om je met beloningen te motiveren! Je hebt een doel behaald en het is dus tijd om jezelf te verwennen. Dit kan bijvoorbeeld door een heerlijke massage op het strand of koop een leuke nieuwe bikini.

Splitsquat voor strakke billen
Als je van plan bent om de hele zomer in een bikini rond te huppelen is het natuurlijk wel leuk als je je comfortabel voelt. Met deze oefening train je je bovenbenen en je billen: je plaatst je achterste voet op een verhoging van ongeveer 30-40 cm, spant je buikspieren goed aan en zakt helemaal naar beneden, zodat je knie in een hoek komt van 90 graden. Kom weer helemaal omhoog en herhaal deze beweging acht tot vijftien keer. Dit kan je natuurlijk op een zonnige dag prima met een bankje in het park uitvoeren.

Samen veel gezelliger dan alleen
Merk je dat je het moeilijk vindt om alleen zin in sporten te maken? Vraag anderen om hulp. Samen even sporten is ten slotte veel leuker dan alleen. Vraag je vriendin of broer om even een strandwandelingetje te maken of wat buikspieroefeningen te doen op je strandhanddoek.

Met deze toegankelijke tips kan je optimaal van je zomer genieten én toch in shape blijven!

In samenwerking met EVDM Agency

3 gedachten over “Zomerse fit tips zonder je ijsje te laten!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s