Lifestyle

Lazy Sundays: “25% van de Nederlanders houdt elke zondag een lazy sunday”

Lazy Sundays zijn erg populair onder Nederlandse weekendvierders: “Een dag die in het teken staat van lekker niks doen.” Uit een poll van de online stijlgids Dresscode.nl onder ruim 1940 bezoekers blijkt dat bijna 3 op de 4 Nederlanders zichzelf toegeeft aan een luie zondag. Heb jij vandaag een lazy sunday?

Moment voor jezelf

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 4 Nederlanders elke zondag een lazy sunday heeft. (Voor mij is dit helaas niet het geval: ik werk zondags :)) Bijna twee op de drie Nederlanders (63%) doet minstens 1 keer per maand lekker niks op zijn of haar zondag. 25% van alle respondenten doet hier nog een schepje bovenop; zij lassen namelijk zo goed als elke week een luie zondag in. Ze genieten bijvoorbeeld van een leuke Netflixfilm, een goed boek of verwennen zichzelf met een beautymiddagje.

Niet iedereen blijkt echter gecharmeerd te zijn van een luie zondag in huis. 25% van de respondenten heeft liever een actievere invulling van hun vrije dag. Deze groep Nederlanders zegt nooit een Lazy Sunday te houden en gaan liever naar een leuke hotspot.

Dit is de meest luie provincie

In Overijssel doet men van alle provincies het vaakst aan een Lazy Sunday. 84% van de Overijsselaars laat weten aan een luie zondag te doen. In Groningen zijn de minste Lazy Sunday vierders te vinden en is hiermee de actiefste provincie van Nederland. De provincies Noord-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en Zuid-Holland kwamen als gemiddelde zondagsliefhebber uit de test.

Dresscode.nl

Lekker in je huispak

Het dragen van comfortabele kleding is belangrijk voor de groep respondenten die aangeeft van Lazy Sundays te houden. 36% blijkt hier zelfs een speciale outfit voor te hebben.

Nachtmode en loungewear van Cyell.com

Er bestaat wel een duidelijk verschil in de Lazy Sunday kledingstijl onder mannen en vrouwen. Vrouwen gaan vaker voor een pyjama of een onesie, terwijl de heren liever een trainings- of joggingspak dragen.

Dresscode.nl

Wat doe jij op een Luie Zondag?

Bron: Dresscode.nl Foto: FS Agency Cyell Beginbeeld: Beauty By Bibi

15 gedachten over “Lazy Sundays: “25% van de Nederlanders houdt elke zondag een lazy sunday””

 1. Ik behoor ook tot de lazy Sunday groep. Ik breng voornamelijk veel tijd door met Netflix en lezen. Af en toe ook huishoudelijke taken (als ik dit op zaterdag niet heb gedaan), maar dat valt ook onder lazy Sunday in mijn huiskloffie. En in ieder geval lekker thuis en “niks doen”. Meestal heb ik of een joggingpak aan of een spijkerbroek. In ieder geval iets comfortabels.

  Geliked door 1 persoon

  1. Precies huishoudelijke taken zijn ook fijn op een zondag. Omdat ik zondags werk doe ik dit ook vaak zaterdags. Gisteren het hele huis gedweild en de ramen gelapt. Dus ik zit voldaan aan m’n kopje thee nu. Fijne Lazy Sunday! ❤️

   Like

 2. hier nog een vroeg opstaander…ik slaap al honder jaar niet meer uit, moet ik zeggen. En voor mij is het toppunt van een lazy sunday, heerlijk in mijn tuin ploeteren.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hier houden we op zondag ook een lazy sunday, maar wel in normale kleding, gewoon een jeans bijvoorbeeld met shirt erboven. Maar dat is iets wat wij beiden vanuit huis hebben meegekregen. Hier zul je ook nooit een pyama dag zien op zondag haha

  Wel heerlijk als je het wel kan 😀

  Geliked door 1 persoon

 4. uhm een luie zondag?? wat is dat haha, nee dat kennen wij hier niet, we hebben 2 bedrijven en dat gaat eigenlijk gewoon elke dag door en zo ook op zondag 😉 het enige lazy op zondag is dat ik pas om 10 uur boodschappen kan gaan doen omdat dan de winkels pas open gaan 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s