Fashion

Sneaker event: Sneakerness komt weer naar Amsterdam

Hou jij van sneakers? Dan is dit hét event voor jou! Kom gezellig met je vriendinnen naar Sneakerness en koop- en verkoop de meest exclusieve sneakers, hoor over de laatste trends, laat je nagels doen, design je eigen horloge en laat je compleet stylen.

Sneakerness, het grootste sneaker event van Europa, komt in het weekend van 1 juni naar de Kromhouthal in Amsterdam. Alle fashion- en sneakerliefhebbers kunnen hier weer hun hart ophalen. Niet alleen de meest zeldzame en klassieke sneaker modellen zijn hier te koop, ook de lifestyle daaromheen wordt in de spotlight gezet. Zo zijn er verschillende exposities en worden de laatste trends besproken in een talkshow.

Kapper, visagie, nail bar en tattoo shop

Dit jaar is er naast een kapper en een tattoo-shop ook een booth waar je je eigen ‘one of a kind’ horloge kan ontwerpen. Dames worden in de watten gelegd met een nail bar, visagiste en een haarstylist. Nieuw dit jaar is de ‘drop-off point’ van officiële partner StockX; hier laat je de waarde van je exclusieve paartje bepalen en kan je je direct laten uitbetalen.

Ook kids hoeven zich niet te vervelen in een eigen corner, zodat de ouders met een gerust hart op zoek kunnen naar een nieuw paar.

De rol van designers zoals Kanye West

Sneakerness is met locaties in o.a. Milaan, Londen en Parijs inmiddels uitgegroeid tot dé streetwear hotspot van Europa. Het aantal bezoekers stijgt elk jaar, van jong tot oud. Ook brengt de organisatie elk jaar weer de nieuwste trends naar voren. Vorig jaar was dat het customizen van je eigen sneakers, dit jaar ligt de focus op de rol van de designer.

“Sneakermerken gaan steeds vaker langlopende samenwerkingen aan met vooruitstrevende ontwerpers. Virgil Abloh, Tom Sachs en Kanye West zorgen voor een ongekend succes van de sneakers die zij ontwerpen en bepalen de trends van nu. Ze herinterpreteren bestaande modellen, maken gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen en komen zo tot zeer onconventionele ontwerpen. Hiermee weten ze een groot publiek aan te spreken zowel binnen als buiten de sneakerscene. Uiteraard zullen deze, vaak zeer exclusieve, sneakers te zien en te koop zijn op Sneakerness. Daarnaast zullen we ook aandacht besteden aan de rol van Nederlandse ontwerpers in de sneakerindustrie.”

Wanneer & waar

Sneakerness vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019 van 12:00 tot 18:00 uur in de Kromhouthal in Amsterdam.

Tickets

Dagtickets zaterdag: €14,00
Dagtickets zondag: €12,00
Weekend tickets: €16,00
Priority tickets: €51,00*

Goodiebag

Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis naar binnen onder begeleiding. *Early access op zaterdag (11:00), inclusief een goodiebag.

Ben jij erbij?

Bron en beeld: Getlukie, Sneakerness

11 gedachten over “Sneaker event: Sneakerness komt weer naar Amsterdam”

  1. Leuk! Het is weer lekker weer, dus ik draag ook steeds weer meer sneakers… Maar heb niet echt een sneaker tik ofzo! Een evenement is niets voor mij denk ik.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s